Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, οι δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να ολοκληρώνονται με μια συγκεκριμένη σειρά, ειδικά σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια του σπιτιού, το σαλόνι. Πριν, όμως, αρχίσετε να καθαρίζετε οτιδήποτε, η Simply Spotless συνιστά να τακτοποιήσετε απλώς το χώρο σας πετώντας τα σκουπίδια, ισιώνοντας τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες στον καναπέ και βάζοντας διάφορα αντικείμενα στη θέση τους.

Αυτή μπορεί, επίσης, να είναι μια καλή στιγμή για να απολυμάνετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, όπως τα τηλεχειριστήρια το πιο βρώμικο σημείο στο σαλόνι που συχνά ξεχνάτε να καθαρίσετε– και τα πόμολα των πορτών, καθώς πιθανώς είναι καλυμμένα με μικρόβια.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, η διαδικασία καθαρισμού, θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη στην ολοκλήρωσή της. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τι πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας καθαρισμού του σαλονιού σας και γιατί, καθώς και τις δουλειές που πρέπει να ακολουθούν. 

Από πού να ξεκινήσετε και γιατί

Σύμφωνα με τη Molly Maid, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από την κορυφή του δωματίου σας και να κινηθείτε προς τα κάτω. Αυτό συμβαίνει επειδή, καθώς καθαρίζετε, η βρωμιά και η σκόνη θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν στο πάτωμα και στις άλλες επιφάνειες του χώρου σας. Επομένως, αν ξεκινούσατε από το πάτωμα, θα έπρεπε να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε ξανά αφού σκουπίσετε, ας πούμε, το φωτιστικό οροφής σας. Αν ξεκινήσετε από την κορυφή, θα χρειαστεί να καθαρίσετε τα πάντα μόνο μία φορά, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια.

Για να καθαρίσετε το φωτιστικό οροφής του σαλονιού σας ή το κλιματιστικό που βρίσκεται στο χώρο χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή το εσωτερικό μιας μαξιλαροθήκης. Και μην ανησυχείτε για τη σκόνη που πέφτει, καθώς αυτή θα αφαιρεθεί σε επόμενα βήματα.

Τα υπόλοιπα βήματα καθαρισμού

Αφού καθαρίσετε το υψηλότερο σημείο, μπορείτε να προχωρήσετε προς τα κάτω. Επομένως, αν ξεκινήσατε με τον ανεμιστήρα οροφής ή το φωτιστικό, στη συνέχεια θα προχωρήσετε στις γωνίες και τους τοίχους, μετά στα κουφώματα των παραθύρων και των θυρών, μετά στα έπιπλα και τέλος θα φτάσετε στο πάτωμα.

Επίσης, να θυμάστε να έχετε την ίδια νοοτροπία όταν καθαρίζετε κάθε έπιπλο, όπως μια βιβλιοθήκη με πολλά ράφια: να ξεκινάτε πάντα από πάνω και να προχωράτε προς τα κάτω.