Οι βελγικές δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη επτά προσώπων που εμπλέκονται στην απαγωγή ενός εφήβου, ανιψιού ενός Κούρδου βαρόνου των ναρκωτικών.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο έφηβος, που απελευθερώθηκε σήμερα, είχε απαχθεί τη νύχτα της 20ής προς την 21η Απριλίου από το σπίτι των γονιών του στα περίχωρα της κοινότητας Γκενκ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο. Η περιοχή αυτή απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Οι βαριά οπλισμένοι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, είπε ο γενικός εισαγγελέας του Λίμπουργκ, Γκουίντο Βερμέιρεν.

Οι απαγωγείς απαίτησαν να τους καταβληθούν λύτρα για να απελευθερώσουν τον όμηρό τους. «Είχαν τακτικά επαφή με την οικογένεια και έδωσαν δύο φορές αποδείξεις ότι το νεαρό αγόρι ήταν εν ζωή», πρόσθεσε.

Ο θείος του παιδιού θεωρείται βαρόνος των ναρκωτικών. Είχε συλληφθεί το 2019 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για εμπόριο κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά έφταναν από τα λιμάνια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ.

«Ο πελάτης μου δεν μπορεί να πιστέψει ότι η φήμη του έδωσε αυτήν την ιδέα στους απαγωγείς», δήλωσε ο δικηγόρος του, Φρανκ Σίρλινκ, στη φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Laast News, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι βελγικές αρχές συνεργάστηκαν στην έρευνά τους με τις δικαστικές και αστυνομικές υπηρεσίες της Ολλανδίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Ο έφηβος έμεινε επί 42 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του και απελευθερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη επτά προσώπων στην Αμβέρσα και σε διάφορες κοινότητες του Λίμπουργκ.

Ο εισαγγελέας δεν διευκρίνισε αν τελικά καταβλήθηκαν λύτρα.

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr