Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αντιτίθεται στην ομόφωνη απόφαση του ΕΣΑΚΕ για οριστική διακοπή της Basket League, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό.

H διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και αναφέρθηκε στο επικείμενο αίτημα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει το δικαίωμα στον ΕΣΑΚΕ να αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Ο ΠΣΑΚ δεν συμφωνεί και με ομόφωνη απόφασή του σημείωσε πως επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είναι όλοι ασφαλείς, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουμε Ιούνιο ή Ιούλιο.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει:

«Ακέραιη παραμένει η στάση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σχετικά με το μέλλον του εφετινού του πρωταθλήματος.

Ο ΠΣΑΚ διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε όλοι ασφαλείς.

Με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν αγώνες διότι προέχει η υγεία, όμως, είμαστε διατεθειμένοι αν χρειαστεί, να παίξουμε ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν ή χειροτερέψουν, είμαστε στη διάθεση όλων για νέες συζητήσεις και αποφάσεις.

Όλα τα μέλη είμαστε ενωμένα για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δεν είμαστε “οικογένεια” μόνον στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Πηγή: newsbeast.gr