Στην Ιταλία έχουν αποφασίσει πως η σεζόν θα συνεχιστεί από τις 20 Ιουνίου, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να συζητηθούν στις επικείμενες τηλεδιασκέψεις που θα λάβουν χώρα και κυρίως σε αυτή της 8ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, τα πλέι οφ θα διεξαχθούν, μονάχα αν μέχρι την ημερομηνία της επανέναρξης της Serie A συμβούν πράγματα και καταστάσεις με την πανδημία του κορονοϊού που δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή ούτε μιας αναμέτρησης. Αν δεν συνεχιστεί ούτε για ένα ματς η Λίγκα, τότε θα προγραμματιστούν τα ματς για τον Ιούλιο, με τις ομάδες να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων πριν από την έναρξη των αγώνων.

Το σύστημα με τον αλγόριθμο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομάδες του πρωταθλήματος, με τη διοργανώτρια Αρχή αυτήν τη στιγμή να δείχνει πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είναι αυτό που θα κρίνει τον πρωταθλητή για τη σεζόν 2019-20.

Ο αλγόριθμος θα εφαρμοστεί αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί και για λόγους υγείας και ασφάλειας δεν καταφέρει να ολοκληρωθεί. Τότε θα υπάρξει μελέτη για τους βαθμούς και συγκεκριμένα κριτήρια που θα τεθούν αναφορικά με όσα θα ληφθούν υπόψιν για τις θέσεις των ομάδων, τις πιθανότητες, τα αποτελέσματά τους και έναν μέσο όρο βαθμών…

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr