Αύριο Κυριακή, 8 Μαΐου, θα είναι μια ημέρα με ανοιχτά μαγαζιά, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ.

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Θυμίζουμε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 που ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου θα διαρκέσουν μέχρι τις 15.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 με 18:00. Το ίδιο ωράριο έχει προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Από την άλλη μεριά, οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, όσες επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Αρκετά σούπερ μάρκετ ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά και το καλύτερο θα είναι οι καταναλωτές να τηλεφωνούν στα καταστήματα πριν τα επισκεφθούν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης:

«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ’ εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές»