Την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη ανέβαλε η κυβέρνηση της Γερμανίας, έπειτα από τις σοβαρές αντιρρήσεις που εξέφρασε το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας (CSU).

Σε αντίθεση με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί, το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στην ημερήσια διάταξη του αυριανού (27/05) Υπουργικού Συμβουλίου γράφουν οι εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland) στις εκδόσεις της Τετάρτης, επικαλούμενες κυβερνητικούς κύκλους. Αντ’ αυτού, το ζήτημα θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση, στις 3 Ιουνίου.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σκόπευε να άρει την παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τουρίστες, η οποία ισχύει από τα μέσα Μαρτίου, για 31 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουνίου. Αντίθετα, θα υπάρξουν τώρα πιθανόν ταξιδιωτικές πληροφορίες για κάθε μεμονωμένη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Μάρκους Ζέντερ, έκανε λόγο για «μονομερή προσέγγιση του υπουργού Εξωτερικών» και ζήτησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό να ασχοληθεί καταρχάς σε βάθος με το ζήτημα, σύμφωνα με τ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και ο χριστιανοκοινωνιστής ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, είχε επίσης εκφράσει επιφυλάξεις στην κυβέρνηση.

Το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) φοβάται ότι μέσω των περισσότερων ταξιδιωτικών επιλογών θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού  -και ενδέχεται επίσης να ελπίζει σε περισσότερο εγχώριο τουρισμό εάν διατηρηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για ξένες χώρες.

Πηγή: newsbeast.gr