Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για το πρότζεκτ ανακατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, παρά την πανδημία του κορονοϊού, όπως υπογράμμισε μέσω ραδιοφωνικής του τοποθέτησης ο Τάκης Δούμας.

Ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει να «τρέξει» μέρος του έργου της «Νέας Τούμπας» και συγκεκριμένα την εκπόνηση του χωρικού σχεδίου του γηπέδου, ανέφερε μέσω του Metropolis ότι παρά την πανδημία, δεν έχουν κολλήσει οι διαδικασίες και όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος.

«Έχει κατατεθεί προ διμήνου η μελέτη για το χωροθέτηση του γηπέδου στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το υπουργείο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει ως προτεραιότητα την εξέταση της μελέτης. Πλέον, ασχολείται και το υπουργείο Πολιτισμού. Οι τρεις κύριοι παίκτες για την έγκριση, τα δυο υπουργεία και ο δήμος Θεσσαλονίκης, τρέχουν αυτή τη μελέτη», επισήμανε ο κ. Δούμας.

Και συμπλήρωσε: «Παράλληλα, τον συντονισμό τον κάνει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται ενεργά με το θέμα και το “τρέχει”. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Επομένως, η πανδημία δεν έχει επηρεάσει τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ».

Ο αρχιτέκτονας συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα παραπάνω, καθώς φεύγει ο φάκελος από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνει στην Αθήνα. Δεν υπάρχει καμιά απόκλιση του χρονοδιαγράμματος και υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να το “τρέξει” χωρίς καθυστερήσεις. Πότε θα γίνει στο γήπεδο; Χρειάζονται δυο πράγματα: Μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα έχουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα στα χέρια μας. Φυσικά, υπάρχουν και τα χρήματα αλλά αυτό νομίζω ότι είναι στη φροντίδα του Ιβάν Σαββίδη. Μέχρι στιγμής δεν αφήνεται στην τύχη τίποτε».

Πηγή: newsbeast.gr