Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου πρόκειται να λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για το εντακάμηνο 2015-2016.

Εκτός από τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και εκείνου του δημοσίου θα λάβουν χρήματα από τα αναδρομικά, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ με την τροπολογία αυτή ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή τους, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει και το ακατάσχετο των αναδρομικών, που το είχε προαναγγείλει το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων εντός του Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr