Η αποσύνδεση των οικονομιών Κίνας και ΗΠΑ δεν είναι καλή για τον κόσμο, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, σημειώνοντας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να σεβαστούν η μία τα βασικά συμφέροντα της άλλης και να διαχειριστούν τις διαφορές τους. 

«Πιστεύω ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να σεβαστούν η μία την άλλη και να αναπτύξουν μια σχέση βασισμένη στην ισότητα, να σεβαστούν η μία τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες της άλλης και να αγκαλιάσουν τη συνεργασία», δήλωσε ο Λι στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ύστερα από την ολοκλήρωση της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Λι δήλωσε επίσης ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια, τον οποίο το κινεζικό Κοινοβούλιο ψήφισε να εφαρμοστεί στο Χονγκ Κονγκ, θα ωφελήσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ευημερία της μητρόπολης.

Η Κίνα θα προσπαθήσει να έχει θετική οικονομική ανάπτυξη για να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού φέτος, παρόλο που δεν έθεσε στόχο για την ανάπτυξή της, δήλωσε ο Λι, υποσχόμενος περισσότερη στήριξη εάν η οικονομία αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

Η Κίνα δεν χρειάζεται ένα μαζικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, αλλά η ανάπτυξη παραμένει σημαντική και η ρευστότητα θα αυξηθεί διότι «οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα».

Ο Λι τόνισε ότι το βάρος στη χάραξη της πολιτικής έχει στραφεί στη διασφάλιση της σταθερότητας στην απασχόληση, τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, το ξένο εμπόριο, τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις και τις προσδοκίες της αγοράς.

Πηγή: newsbeast.gr