Για τη συναυλία που έδωσε από τον δρόμο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το Σάββατο, τα συναισθήματα που βίωσε αλλά και τις επικρίσεις που δέχτηκε μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Η συναυλία δεν είχε κανένα πολιτικό χρώμα, καμία πολιτική χροιά. Είχε το χρώμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Ήταν το δικό μου προσωπικό ευχαριστώ, σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία του “Ευαγγελισμού”, της Σωτηρίας, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν αυτές τις 45 ημέρες για να κρατηθεί η ζωή μας όρθια. Στους συμπολίτες μου που άντεξαν και αντέχουν. Πραγματικά σας το λέω ότι αυτό το τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό, ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς, και κανείς από εμάς δεν ήταν προετοιμασμένος για τέτοια συναισθήματα. Πραγματικά η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα, συναισθήματα μεγατόνων που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια, τις αυλές, τις ταράτσες, τις γειτονιές της Αθήνας με δάκρυα, με τραγούδια, αυτό που ένιωσα μας ξεπέρασε, ήταν μοναδικό, ήταν συγκλονιστικό, με λουλούδια που μας πέταγαν παιδάκια, με μεγάλους ανθρώπους που αγκαλιάζονταν στα μπαλκόνια και φιλιόνταν, με ζευγάρια που σήκωναν τα παιδάκια τους να μας χαιρετίσουν με λουλούδια αυτοσχέδια εκείνη την ώρα, ό,τι υπήρχε στη γλάστρα τη μαδούσαν και μας πετάγανε. Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα, κάπως έτσι το είδα. Ήμουν κι εγώ κλεισμένη 45 ημέρες μέσα, στο σπίτι, σκέφτηκα να κάνω αυτό σαν μία πολύ ελάχιστη προσφορά στην κοινωνία και στους ανθρώπους που ήταν στην πρώτη γραμμή και έγινε αυτό, αυτή η συναυλία. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω» είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη στιγμή που η “κινητή” συναυλία έφθασε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει ‘γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου, αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω “πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία… Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας» ξεκαθάρισε η αγαπημένη καλλιτέχνις.