Το δικό του μήνυμα για τη  μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό έστειλε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη.

«Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή» ανέφερε ο κ. Παπαχελάς τονίζοντας πως: «Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας.»

«Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα.» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ενώ είχε συμπτώματα δεν το αντιμετώπισε στην αρχή με τη σοβαρότητα που αρμόζει καθώς θύμιζε μια βαριά γρίπη.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα.  Ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 στην εντατική» είπε.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, διαπίστωσε μέσα από αυτήν την εμπειρία πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον κορονοϊό και πώς έμαθαν κάποιες μέρες πριν ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται.»

«Για μένα ήταν σημαντικό, από κάπου έπρεπε να κρατηθώ» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες».

«Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα.Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία» ανέφερε και κλείνοντας είπε πως πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως μια τέτοια κρίση και φάνηκε ότι ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον.