Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα γίνουν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση αναφορικά για τα πιθανά επόμενα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν σχεδιάζεται κάποιο πρόσθετο μέτρο και πως δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

«Η εικόνα που έχουμε είναι εικόνα σταθεροποίσηης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ληταν ενθαρρυντικά, περιμένουμε να δούμετα στοιχεία και από τα τεστ που έκαναν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. Αναμέρνουμε να ακούσουμε από τους ειδικούς την προβολή τους για τις επόμενες ημέρες. Εάν συνεχίσουμε έτσι δεν χρειάζεται λήψη νέων μέτρων» είπε. «Εφαρμογή των μέτρων και όλα θα πάνε καλά».

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, τονίζοντας πως συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φθάσει το 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services».

Αναφορικά με τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι ξεκάθαρο πως έχει ήδη εκδηλωθεί δεύτερο κύμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το οποίο μάλιστα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία καθώς πλησιάζει η εποχή των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε, αλλά τόνισε πως χρειάζεται εγρήγορση και όχι αφησυχασμός, καθώς η εικόνα μπορεί γρήγορα να αλλάξει δραματικά.

«Ναα συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr