Ακόμα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στην Κίνα, από 14 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 14, από 26 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.

Ακόμη 12 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.553. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 185 ασθενείς, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα — τη χώρα όπου μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου — ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.372 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: newsbeast.gr