Αιχμές για ανάμειξη της Ελλάδας στα εσωτερικά ζητήματα της Αλβανίας άφησε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, μετά τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στον δήμο της Χειμάρρας. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αφιέρωσε 10 λεπτά στο θέμα των εκλογών στη Χειμάρρα και στην υπόθεση Μπελέρη, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους για τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας άφησε ανοιχτά να εννοηθεί ότι στην υπόθεση των εκλογών στη Χιμάρα, πρόκειται για ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης για προεκλογικούς λόγους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Παναγιώτη Μπάρκα για την ΕΡΤ.

«Θέλω πρώτα να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την φλεγμονοποίηση της ρητορικής» για το θέμα αυτό είπε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι από τη δική του πλευρά θα καταβάλει προσπάθειες για περισσότερη μετριοφροσύνη και αυτοσυγκράτηση. «Είμαι, αποφασισμένος να κάνω το μέγιστο δυνατό, πριν να είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω αντίστοιχα» και πρόσθεσε ότι δε θα μιλήσει μέχρι το πέρας των εκλογών στην Ελλάδα.

«Εγώ πιστεύω ότι η ελληνική μειονότητα δε αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός, ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Επίσης, αναφερόμενος στην αλβανική δικαιοσύνη είπε ότι παρά τα προβλήματά της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να τεθεί υπό πίεση από κανένα κυρίως από παράγοντες του εξωτερικού, εννοώντας τα ελληνικά αιτήματα για γνώση των ενοχοποιητικών στοιχείων στην υπόθεση Μπελέρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στην Αλβανία δύο είδη δικαιοσύνης, μια για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής εθνικότητας και μια για τους Αλβανούς και Έλληνες πολίτες ελληνικής εθνικότητας.

Είπε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία και καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα έγιναν ομαλά και με διαφάνεια, με την παρουσία Ελλήνων διπλωματών ως παρατηρητές και των ελληνικών και αλβανικών ΜΜΕ. Από τη διαδικασία αυτή είπε, προέκυψε και η νίκη του υποψήφιου αντίπαλου της Κυβέρνησης, νίκη την οποία ο Ράμα δεν αμφισβήτησε.

Διαχώρισε ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα από την εξέλιξη στην υπόθεση του Μπελέρη με τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα να εκδικάσει τέτοιες υποθέσεις.

Πηγή: newsbeast.gr