Οι τοποθετήσεις του Πέτρου Τατσόπουλου για τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό» έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του από εκκλησιαστικό σάιτ, το οποίο του ζητά 200.000 ευρώ. Ο ίδιος ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής επιμένει στα σχόλια του για τη σειρά, κάνοντας λόγο για ένα «θρησκευτικό παραμύθι» και λέγοντας ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών μας».

«Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η σειρά, για πρώτη φορά και αυτό έχει να κάνει με τη λέξη απενοχοποίηση που χρησιμοποιώ στην ανάρτηση, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, ενώ έχουν γίνει πάρα πολλές αντίστοιχες ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές… υπήρχε μια μεγάλη παράδοση. Ποτέ όμως μέχρι τώρα αυτό το προϊόν δεν προσφέρθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως ιστορική σειρά», δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM.

«Από εδώ ξεκινάει και η ρίζα της λέξης αποβλάκωση. Διότι αν δεχτούμε ότι είναι μια καθαρά θρησκευτική σειρά, ένα θρησκευτικό παραμύθι αν θέλετε, θρύλοι και παραδόσεις του ελληνικού λαού, όχι ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών μας, των ανθρώπων που αναλώνουν όλη τους τη ζωή στην ιστορική έρευνα με το να παρουσιάζουμε τον βίο ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα.

Η σειρά είναι ένα θρησκευτικό παραμύθι. Τα θαύματα του Παΐσιου μπορούμε να τα εξηγήσουμε με όποιον τρόπο θέλετε: από οράματα μέχρι ψυχωτικά επεισόδια, μέχρι οτιδήποτε. Από ιστορικό να έχουμε κάποιο τεκμήριο ότι αυτά τα θαύματα…», σημείωσε ακόμη.