Την επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την εποπτεία της αγοράς στο σύνολο της επικράτειας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως σημειώνεται, από τις 4 μέχρι τις 17 Μαΐου διενεργήθηκαν συνολικά 2.747 έλεγχοι, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 917% από το σύνολο των ελέγχων του β’ δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις, καταγράφοντας αύξηση κατά 77% από το σύνολο των παραβάσεων του β’ δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, πραγματοποιήθηκαν επιπρόσθετες επιχειρήσεις ελέγχου.

Αυτές αφορούσαν:

  • Α) για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως, η μη δήλωση των αποθεμάτων σύμφωνα με την ΚΥΑ Β’ 1481/17.04.2020, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η μη εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας στις λαϊκές αγορές, και
  • Β) για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών και του νόμου 4497/2017 (υπαίθριο εμπόριο), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20% από το σύνολο των προστίμων του β’ δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

Πηγή: newsbeast.gr