Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αύξηση των φαινομένων «εργοδοτικής αυθαιρεσίας», με «δικαιολογία» τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Επίσης, στρέφει τα βέλη του κατά των εργοδοτικών φορέων, ενώ ασκεί κριτική για τη στάση τους και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Μας μάτωσαν στην κρίση τους δεν θα ανεχτούμε να μας ξαναματώσουν στην επιδημία», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενώ καταγγέλλεται η επίδραση στους εργαζομένους επιμέρους μέτρων, όπως η αναστολή άμεσης δήλωσης από τον εργοδότη της τροποποίησης του ωραρίου στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Ειδικότερα, για τη Θεσσαλονίκη αναφέρονται φαινόμενα υπέρβασης και ελαστικού ωραρίου εργαζομένων, είτε εξ αποστάσεως, είτε στους κλάδους υγείας και του φαρμάκου, ή σε αποθήκες και σούπερ μάρκετ, μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΠΑΜΕ ζητά άμεσες προσλήψεις στη δημόσια υγεία, σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και στο ΕΚΑΒ, καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων και παροχή πρόσθετης άδειας, αυστηροποίηση των ελέγχων σε χώρους δουλειάς, αναστολή πληρωμών προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τα μέτρα και τις εξελίξεις, καθώς και αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

Πηγή: newsbeast.gr