Περισσότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε συνολικά κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους η Aegean, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας μας, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση της τάξης του 50% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα ξεπέρασε και την επιβατική κίνηση της αντίστοιχης προ-πανδημίας περιόδου, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις θετικές προοπτικές για τη ζήτηση προς τη χώρα μας, που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ειδικότερα, ενισχυμένη κατά 65% έναντι του 2022 και 12% έναντι του 2019 εμφανίζεται η επιβατική κίνηση εξωτερικού για την Aegean από και προς τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Για την ίδια περίοδο η επιβατική κίνηση εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καταγράφεται ιδιαίτερα ενισχυμένη φτάνοντας το 72% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και το 30% σε σχέση με το 2019.

Στην αύξηση αυτή συντέλεσε τόσο η συνολική διεύρυνση της δραστηριότητας της Aegean με νέα δρομολόγια στο εξωτερικό, καθώς τη φετινή χρονιά επιχειρεί με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο προορισμών στην ιστορία της, όσο και η ενίσχυση της συχνότητας των πτήσεων, από πολύ νωρίς σε υφιστάμενα δρομολόγια όπως αυτά της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σκανδιναβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται, ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε χρονιά, εκκίνησαν και οι απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς Μπρίστολ, Μπέρμινγχαμ, Ρίγα και Λιλ, τα απευθείας δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη και Κολωνία, αλλά και τα απευθείας δρομολόγια από Χανιά, Ιωάννινα, Μύκονο, Ρόδο και Καλαμάτα προς Τελ Αβιβ. Ενώ, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκκινήσουν ακόμη 9 νέα δρομολόγια από/προς την Αθήνα (Λουμπλιάνα, Νταμμάμ, Νιουκάστλ, Σεβίλλη, Όλμπια, Κουβέιτ, Πίζα, Πάλμα Ντι Μαγιόρκα και Σπλιτ), 3 νέα δρομολόγια από/προς τη Θεσσαλονίκη (Βενετία, Ερεβάν και Τιφλίδα), ενώ, ταυτόχρονα, επανέρχονται στο πρόγραμμα μετά τη χειμερινή διακοπή, 5 δρομολόγια από/προς το Ηράκλειο (Βιέννη, Μασσαλία, Λάρνακα, Τίρανα και Βελιγράδι) και το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι η Aegean για το τρέχον έτος θα προσφέρει συνολικά 18 εκατομμύρια θέσεις, εκ των οποίων τα 11 εκατομμύρια θα είναι θέσεις εξωτερικού (2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800.000 περισσότερες από το 2019). Η εταιρεία θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις 10 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ, των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 και A321 neo.

Πηγή: newsbeast.gr