Η δημοσκόπηση που έκανε το «Deutschlandtrend», το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, έδειξε ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Σέντερ είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος από την πανδημία του κορονοϊού, κυρίως λόγω της στάσης του σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού αλλά και την σταδιακή άρση τους. Τώρα μπορεί να θέσει ως στόχο ακόμη και την Καγκελαρία.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρούν τον κ. Σέντερ «καλό υποψήφιο Καγκελάριο», ποσοστό που τον προηγούμενο Φεβρουάριο ήταν 31%.

Ενδεικτικό δε της δημοτικότητας που απολαμβάνει ο κ. Σέντερ είναι το γεγονός ότι το ποσοστό που τον προκρίνει ως υποψήφιο Καγκελάριο φθάνει μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο 67% αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία.

Ο υποψήφιος αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς φαίνεται ότι πληρώνει την «αφάνειά» του από το προσκήνιο, καθώς η προεκλογική εκστρατεία έχει διακοπεί και ο ίδιος δεν διαθέτει δημόσιο αξίωμα και χάνει επτά μονάδες από τον περασμένο Φεβρουάριο, πέφτοντας στο 33%.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και επίσης υποψήφιος αρχηγός του CDU ‘Αρμιν Λάσετ χάνει τρεις μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και βρίσκεται στο 23%. Λίγο πιο πίσω, με 21%, ακολουθεί ο τρίτος υποψήφιος, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag.

Σε άλλα ερωτήματα της δημοσκόπησης, οι Γερμανοί εκτιμούν ως «κακή» και «πολύ κακή» την κατάσταση της οικονομίας της χώρας σε ποσοστό 67%.

Μόνο το 32% έχει αντίθετη άποψη, ενώ σε ό,τι αφορά το μέλλον, το 76% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί.

Για την προσωπική του οικονομική κατάσταση ωστόσο «μεγάλη» και «πολύ μεγάλη» ανησυχία εκφράζει μόνο το 26%, ενώ το 67% δηλώνει «ικανοποιημένο» ή «πολύ ικανοποιημένο» από την διαχείριση της κυβέρνησης στην κρίση.

Σε αυτό το πνεύμα, η Καγκελάριος ‘Άνγκελα Μέρκελ και ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βρίσκονται αντίστοιχα στην πρώτη και στην δεύτερη θέση της κατάταξης των γερμανών πολιτικών, σε ό,τι αφορά την αποδοχή από τους πολίτες.

Πηγή: newsbeast.gr