«Όχι» για δεύτερη φορά είπε ο Άρειος Πάγος στον Ηλία Κασιδιάρη «κόβοντας» τον συνδυασμό ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στο συνδυασμό συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανακήρυξη των συνολικά 32 κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων, συνδυασμών ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένων ανεξάρτητων υποψηφίων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση με παρόντες στη διαδικασία εκπροσώπων των κομμάτων.

Συνολικά, είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις εκλογές 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι ωστόσο μπήκε «μπλόκο» σε 12 συμμετοχές.

Με την απόφαση της Α1 Ολομέλειας του Πολιτικού Τμήματος στις εκλογές θα συμμετέχουν 26 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι:

1)ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

2)ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3)ΟΚΔΕ

4)ΚΚΕ (μ-λ)

5)ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6)ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

7)ΜΕΡΑ 25

8)ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

9)ΣΥΡΙΖΑ

10)ΝΙΚΗ

11)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12)ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

13)Μ-Λ ΚΚΕ

14)ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

15)ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

16)ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

17)ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

18)ΟΑΚΚΕ

19)ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

20)ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

21)ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

22)ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

23)ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

24)ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

25)ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

26)ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

3)ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

4)ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1)ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2)ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Τα κόμματα που κόπηκαν

Συγκεκριμένα «μπλόκο» μπήκε στα εξής κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, συνδυασμούς ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψήφιους:

 • ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
 • ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
 • ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
 • ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
 • ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
 • ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
 • ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 • ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 • ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με δήλωση του έκανε γνωστό πως στις επικείμενες εκλογές θα στηρίξει το κόμμα Σπαρτιάτες. Όπως αναφέρει «στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 50 κόμματα κλπ με την Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να βάζει «σφραγίδα» συμμετοχής σε 36 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, και έναν μεμονωμένο υποψήφιο καθώς «έκοψε» 14 συμμετοχές.

Πηγή: newsbeast.gr