Νέα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε το «υπουργικό συμβούλιο» στα Κατεχόμενα της Κύπρου, που συνεδρίαζε για 6 ώρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σήμερα τα ξημερώματα ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου κλείνει ο «δημόσιος» τομέας, εκτός από «αστυνομία», «πυροσβεστική», φορείς υγεία, «πολιτική αεροπορία» και παρόμοιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα θα λειτουργούν μόνο τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, οι φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ και όσοι παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης. Όλα τα καταστήματα, χώροι εργασίας, καζίνο, νυχτερινά κέντρα, γραφεία στοιχημάτων, κέντρα διασκέδασης κτλ θα είναι κλειστά μέχρι 27 Μαρτίου.

Ο Τατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 14 Μαρτίου στις 2 τα ξημερώματα και μέχρι την 1η Απριλίου από τις «πύλες εισόδου» σε θάλασσα, ξηρά και αέρα θα επιτρέπεται η είσοδος στο ψευδοκράτος μόνο σε υπηκόους του ψευδοκράτους και άτομα που μένουν νόμιμα εκεί. Θα απαγορεύεται, είπε, η είσοδος σε όλους τους άλλους από όπου και αν προέρχονται.

Ο ίδιος τόνισε ότι από όποια χώρα και αν επιστρέψουν στα κατεχόμενα οι πολίτες του ψευδοκράτους, υποχρεωτικά θα μπαίνουν για 14 μέρες σε αυτοαπομόνωση και ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι ενεργοποιώντας τον σχετικό νόμο για μεταδοτικά νοσήματα.

Από τις 14 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου αναβάλλονται οι συγκεντρώσεις σε συνδέσμους , ενώσεις, τοπικές συνάξεις ενώ δεν θα γίνονται και μαζικές προσευχές.

Πηγή: newsbeast.gr