Επίθεση σε χώρο λατρείας μειονοτικών Σιχ στην Καμπούλ πραγματοποίησαν ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι κρατούν κι ομήρους.

«Περί τις 07:45 [τοπική ώρα· 05:15 ώρα Ελλάδας], πολλοί επιτιθέμενοι μπήκαν σε ναό των Σιχ», είπε ο Ταρίκ Άριαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν. «Έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στο εσωτερικό του κτιρίου και [στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας] προσπαθούν να τους σώσουν», πρόσθεσε.

Ο Ναρέντερ Σινγκ Χάλσα, μέλος του αφγανικού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τη μειονότητα των Σιχ, δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πόσα.

Ο ίδιος τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι είναι ακόμα στο κτίριο, ενώ οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με τους δράστες.

Βουλευτής που εκπροσωπεί την κοινότητα των Σιχ στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι «υπάρχουν περίπου 150 άνθρωποι μέσα στο ναό».

«Κάποιοι άνθρωποι μέσα στον ναό κρύβονται και τα τηλέφωνά τους είναι κλειστά», είπε η Αναρκάλι Κάουρ Χοναργιάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί πολύ».

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι ενέχονται στην επίθεση, με ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter που έκανε εκπρόσωπός τους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν το 2015, έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις σε χώρους λατρείας.

Οι Σιχ είναι ολιγομελής μειονότητα στο Αφγανιστάν, αριθμούν λιγότερες από 300 οικογένειες.

Πηγή: newsbeast.gr