Τουλάχιστον 97 πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά τη συντριβή χθες λόγω τεχνικού προβλήματος ενός Airbus A320 σε μια κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι, λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής αναζητούσαν πιθανούς επιζώντες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ένας γερανός σήκωσε το κουφάρι του αεροπλάνου, ένα αεροσκάφος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών (PIA), το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχόρη στο ανατολικό Πακιστάν και μετέφερε περίπου 100 επιβαίνοντες.

Μια ανακοίνωση των υπηρεσιών υγείας της επαρχία Σιντ, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Καράτσι, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν δύο επιζώντες και τουλάχιστον 17 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον απολογισμό και οι επιχειρήσεις διάσωσης έληξαν το Σάββατο το πρωί, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της επαρχίας Σιντ.

«Υπήρχαν 91 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος» στην πτήση PK8303 «που έχασε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 14:37» (12:37 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών (PIA), ο Αμπντουλάχ Χαν.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών, Άρσαντ Μάλικ, το αεροσκάφος ήταν στην «τελική προσέγγιση» στο αεροδρόμιο του Καράτσι όταν συνέβη ένα περιστατικό.

Το αεροσκάφος, που ξεκίνησε πτήσεις το 2004, πετούσε υπό τα χρώματα της PIA από το 2014, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Airbus.

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», είπε ο Χαν. «Του είπαν από το αεροδρόμιο ότι και οι δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι και μπορούσε να προσγειωθεί αλλά εκείνος αποφάσισε να κάνει μια στροφή (…) Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αχμάντ Σαχ, ο πιλότος είπε ότι «έχασε έναν κινητήρα» και στη συνέχεια έστειλε «σήμα κινδύνου» στον πύργο ελέγχου.

Η Αζρα Πέσο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ έκανε λόγο για τρεις επιζήσαντες. Άλλοι αξιωματούχοι της επαρχίας ανέφεραν έναν ή δύο.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν δήλωσε «σοκαρισμένος και λυπημένος» από την καταστροφή.

Πηγή: newsbeast.gr