Κινηματογραφική ληστεία με λεία που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (26/2) στη μονοκατοικία ενός 77χρονου επιχειρηματία στη Φιλοθέη, με την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν «εσωτερική πληροφόρηση».

Ο τρόπος που κινήθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχαν την ψυχραιμία να εντοπίσουν και να «ξηλώσουν» το καταγραφικό σύστημα των καμερών ασφαλείας, δείχνει ότι δεν ενεργούσαν στα… τυφλά.

Οι δράστες, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, έσπασαν το τζάμι που βρίσκεται στον χώρο της εσωτερικής πισίνας.

Στη συνέχεια έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του 77χρονου επιχειρηματία, αφαιρώντας από το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στον 2ο όροφο μετρητά περί τις 85.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας –κατά δήλωση του θύματος- 800.000 ευρώ.

Απενεργοποιημένος ο συναγερμός – Ξήλωσαν τις κάμερες

Το βράδυ της διάρρηξης δεν ήταν κανείς στην πολυτελή μονοκατοικία, ενώ ο συναγερμός ήταν απενεργοποιημένος. Επίσης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πάρα πολλές κάμερες ασφαλείας, εν τούτοις δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι στην έρευνα των αστυνομικών καθώς οι δράστες «ξήλωσαν» το καταγραφικό σύστημα.

Μάλιστα, χρειάστηκε πρώτα να εντοπίσουν το μεταλλικό κουτί που ήταν βιδωμένο σε τοίχο στο υπόγειο γκαράζ και να το διαρρήξουν προκειμένου να αφαιρέσουν την κάρτα μνήμης και να «διαγράψουν» έτσι τις κινήσεις τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών, ενώ έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις της οικογένειας του επιχειρηματία, αλλά και όσων εργάζονται στην πολυτελή μονοκατοικία.

Πηγή: newsbeast.gr