Ειδική πρόβλεψη για τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα ζητά σε γραπτή της δήλωση, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα (πχ διαβήτης, καρδιοπάθειες κλπ), οι οποίοι προφανώς εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες», δηλώνει η Ε. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «καμία σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει στις ΠΝΠ, πάρα μόνο για τους καρκινοπαθείς εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με υποκείμενο νόσημα να παραμένει στην εργασία του διακινδυνεύοντας πρωτίστως τη δίκη του υγεία».

«Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, ενώ πάρα πολλοί υγιείς πολίτες μένουν στο σπίτι για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των πολιτών ευπαθών ομάδων, οι τελευταίοι να μην μπορούν να μείνουν στο σπίτι και να προστατευθούν», σημειώνει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να καλύψει με σαφή νομοθετική ρύθμιση τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα. Η σχετική εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα, δεν δημιουργεί ασφάλεια ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους εργοδότες», καταλήγει η δήλωση της πρώην υπουργού Εργασίας.

Πηγή: newsbeast.gr