Η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός ότι στο μέσα νοσοκομείο έγινε κορονοπάρτι με αφορμή εκδήλωση κοπής πίτας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα, ενώ το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ Κοροξενό, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα κάνοντας παράλληλα κι ένα πάρτι-δεξίωση με πάνω από 100 άτομα, σε κλειστό χώρο και χωρίς να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

«Το σωματείο δεν θα κόψει πίτα, το αποφεύγει λόγω κορονοϊού. Ο διοικητής έκανε πολύ glamour την όλη διαδικασία, είχε και catering. Έγινε δεξίωση μέσα στο νοσοκομείο. Το catering δεν μπορεί να μπει σε μία αίθουσα, είναι μεγάλος ο χώρος που πιάνει, έγινε σε διάδρομο. Όταν είσαι σε ένα χώρο που είναι τόσα πολλά άτομα και βγάζεις τη μάσκα σου για να πιεις και να μιλήσεις, το πρωτόκολλο εδώ που είναι;» είπε ο κ. Κοροξενός νωρίτερα στο Mega.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, διέψευσε την καταγγελία υποστηρίζοντας πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Είπε επίσης, σύμφωνα με το Mega, ότι ο κ. Κοροξενός δεν ήταν εκεί, καθώς βρίσκεται σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστος.

Πηγή: newsbeast.gr