Τελειωμό δεν έχουν τα διθυραμβικά δημοσιεύματα μεγάλων εντύπων και δικτύων για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, την αντιμετώπιση της κρίσης και την καθημερινότητα στη μετά-ιού εποχή

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC σε εκτενές ρεπορτάζ του τονίζει ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του καναλιού, η Ελλάδα τώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα και ο Παρθενώνας θα αρχίσει να δέχεται τουρίστες από σήμερα με πλάνα από την Πλάκα, τους πρόποδες και την ίδια την Ακρόπολη.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα το πόσταρε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Κοιτάξτε είναι σαν ο κορονοϊός να μη συνέβη ποτέ» σχολιάζει με σχεδόν ενθουσιασμένος ο ανταποκριτής, κι ενώ η κάμερα δείχνει πολυάριθμους λουόμενους σε παραλία της Αττικής.

«Η χώρα που βασίζεται στον τουρισμό πρέπει να το κάνει σωστά» συμπληρώνει ο ανταποκριτής, ενώ μίλησε και με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με φόντο την Ακρόπολη. Στο ερώτημα του ανταποκριτή «ποιο θα ήταν το μήνυμα σας στον κόσμο;» η Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε : «Το μήνυμα μου είναι “ελάτε στην Ελλάδα”. Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το δημοσίευμα συνεχίζει κάνοντας λόγω για θαύμα: «Το θαύμα αυτό αποτυπώνεται σε αριθμούς: η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, είχε μόνο 163 θανάτους και περίπου 2.800 κρούσματα, ενώ κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας δεν έχασε τη ζωή του».

Με πλάνα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος. Βενιζέλος επισημαίνεται ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν και αυτά τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο, καθώς και τα ειδικά ξενοδοχεία, από όπου οι διεθνείς επισκέπτες περίμεναν τα αποτελέσματα, και σε περίπτωση αρνητικού τεστ, ακολουθούσε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Ο δημοσιογράφος δεν παραλείπει να συμπληρώσει ωστόσο, ότι η χώρα μας είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα να υποδεχθεί τουρίστες και η πρόκληση είναι να προληφθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

«Προς το παρόν η Ελλάδα είναι περήφανη για το παράδειγμά της» υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του κορυφαίου αμερικανικού δικτύου.